top of page

de MOOISTE OPENINGSDANS van je leven...

Olga - uw persoonlijke danscoach en weddingplanner

BRONZE:

kennismakingsgesprek

eigen keuze van muziek

je kan kiezen uit verschillende dansstijlen.

5 uur privélessen:

het is wensbaar om minstens 1 v/d laatste lessen te nemen in de zaal waar het huwelijksfeest plaatsheeft


ZILVER 

- pakket Bronze +

voorbereidingsgesprek

keus van muziek en dansstijlen

de laatste lesuur op de plaats van huwelijksfeest

8 uur Privédanslessen

GOLD 

- pakket Zilver +

voorbereidingsgesprek

keus van muziek en dansstijlen

de laatste lesuur op de plaats van huwelijksfeest

12 uur Privédanslessen

PLATINUM

voorbereidingsgesprek

keus van muziek en dansstijlen

de laatste lesuur op de plaats van huwelijksfeest

20 uur PrivédanslessenHét moment, de openingsdans! Hier kijkt iedereen naar uit. De mooiste dans van jullie samenleven.....

Met de eerste dans openen de bruid en bruidegom het huwelijksfeest. Een van die belangrijke momenten van een wellicht lange dag. De keuze van de dans kan een lastige taak zijn. Om jullie te helpen hebben wij alle informatie geplaatst over de verschillende soorten dansen waaruit je zou kunnen kiezen.

De eerste dans op het trouwfeest

De eerste dans op het huwelijksfeest is de openingsdans van het bruidskoppel.

Welke soort dans jullie willen doen, dat bepalen alleen jullie zelf.

Afhankelijk van jullie muziekkeuze maken wij samen de openingsdans van jullie dromen.

Dat maakt niet uit welke soort dans jullie willen kiezen – zo veel mogelijkheden…..:

-de stijldansen : rumba, chachacha, salsa, Engelse of Weense wals, tango, foxtrot, swing….

-een moderne of klassieke dans

-hip hop of lindy hop

-flashmob

Hebben jullie nu echt geen flauw idee hoe je dat moet aanpakken? Welke dans jullie wensen kunnen jullie helemaal zelf bepalen. Of jullie nu kiezen voor een traditionele dans of voor een dans op een hip uptempo nummer: alles kan en mag!

Danslessen voor de bruiloft

Als jullie ervoor kiezen om danslessen te nemen voor jullie bruiloft, dan kun je hier het beste een tijdje van tevoren mee beginnen. Dit om de eventuele "track" te vermijden.  Naast traditionele dansen leer je bij sommige danslessen ook andere stijlen zoals salsa, swing etc. Dit kan goed van pas komen om tijdens het feest helemaal uit je dak te gaan. Nogmaals, dit is allemaal bespreekbaar!

Soorten dansen voor het feest

Engelse of Weense Wals

De Engelse Wals is een dans op een ¾ maat. Het woord 'wals' betekent letterlijk 'draaien'. De passen van deze dans zijn zwierig en soepel en lopen in een vloeiende beweging door. Het is een romantische dans die niet erg moeilijk is om te leren.

Chachacha

De chachacha is een dans met veel korte en snelle bewegingen. Het wordt ook wel het kat-en-muisspel tussen de man en de vrouw genoemd. Pittig, lichtzinnig en brutaal zijn de kernwoorden van deze dans. Als de chachacha goed wordt uitgevoerd, kan het een hele gave dans zijn. Deze dans vergt wel wat tijd en energie, maar als jullie hem eenmaal onder de knie hebben kunnen jullie je gasten verbluffen met deze prachtige dans.

Foxtrot

De foxtrot is een klassieke ballroomdans op een 2/4 of 4/4 maat. Deze dans is geschikt voor langzame, romantische nummers zoals 'It Had To Be You' van Frank Sinatra of 'What A Wonderful World' van Louis Armstrong. Als jullie allebei gevoel voor dansen hebben, dan kan de foxtrot een dans zijn die jullie perfect uit kunnen voeren, omdat deze voor jullie dan redelijk makkelijk te leren is.

Rumba

De rumba is een populaire klassieke midden-Amerikaanse dans. Deze dans is gebaseerd op een 2/4 maat of 4/4. Deze verleidingsdans kan zeer sensueel en elegant zijn. Ook de rumba hoeft niet lastig te zijn om te leren, hoewel sommige mannen het in het begin lastig kunnen vinden om hun heupen goed te bewegen.

Salsa

Salsa is een echte Latijns-Amerikaanse dans gebaseerd op een 2/4 of 4/4 maat. Het zijn snelle pasjes, en het lijkt misschien ingewikkeld om deze te leren, maar als je van salsamuziek houdt en een beetje oefent kan het sneller gaan dan je denkt. Er zijn verschillende stijlen van de salsadans, dus als jullie voor deze dans kiezen dan kan het verstandig zijn om verschillende dansscholen te benaderen om te kijken welke stijl jullie het meest aanspreekt.

Tango

De Argentijnse tango kan perfect zijn voor koppels die van een dramatische tintje houden. Deze dans is ook gebaseerd op een 2/4 of 4/4 maat. Geen enkele tango is gelijk, want de basis voor deze dans is improvisatie. Met deze dans kunnen jullie je gasten wel op een originele manier verrassen!

Origineel & hip dansen op je bruiloft!

Als jullie helemaal niet van traditionele dansen houden, kunnen jullie ook kiezen voor een hippe en moderne openingsdans. Je zou hierbij kunnen denken aan een flashmob. Hierbij studeer je met een grote groep een kort, simpel dansje in dat jullie tegelijkertijd uitvoeren. Als dit goed ingestudeerd is en als het gelijk gaat, kan dit een geweldig resultaat opleveren. Ook andere dansstijlen zoals hiphop of streetdance kunnen originele openingsdansen opleveren. Let er wel op dat je voor dit soort dansen een beetje soepel moet kunnen bewegen (trouwjurk!) en dat het meer tijd en energie kan kosten dan een traditionele dans.

Een paar laatste tips voor jullie eerste dans

  • Kijk elkaar aan en geniet met z'n tweeën
  • Blijf lachen
  • Sta rechtop, zo straal je zelfvertrouwen uit
  • Gewoon doorgaan na een fout, niemand die het merkt!

Beste mensen, voor meer informatie over openingsdans, gelieve dit formulier te gebruiken.

bedankt,

met vriendelijke groeten, Olga

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page