top of page

BRUIDSKAPSEL en MAKE-UP

Volgens de nieuwe trend in bruidskapsels wordt het haar vaker los, in lange romantische golven of losjes naar achter gebonden gedragen door bruiden met lang haar. De opgestoken kapsels in de trend van de 60er jaren komen ook terug.

Het haar wordt versierd met haarspelden, broches, bloemen en haar ‘’slingers’’ voorzien van kristallen, parels en/of zijden bloemen. Prachtige tiara’s en kammen met kristallen of parels zijn al vele seizoenen een graag gebruikt accessoire voor de bruid. Deze worden wel steeds smaller en kleiner omdat de jurk vaak al voldoende kristallen en parels heeft en je hier niet de aandacht van af wilt leiden. Sommige bruiden plaatsen de sluier direct op hun haar zonder gebruik te maken van een tiara of gebruiken een bloem.

Accessoires voor kapsels:

Kortere slepen en sluiers (vooral de zogenaamde bird cage (vogelkooi) sluier) en mooie bolero's en omslagdoeken zijn trendy. Bij wat kouder weer, kiezen de bruiden graag een omslag van nepbont, fluweel of een pashmina. Lichtgewicht stoffen zoals organza, kant, tule en chiffon zijn perfect voor een omslagdoek voor lente en zomer bruiden.

Parels, diamanten en Swarovski kristallen blijven de top keuzes voor de sieraden zoals de ketting en oorbellen. Broches met Swarovski kristallen zijn ook een populaire keuze om als accent op de jurk, in het haar of op het boeket te dragen.

bottom of page